Négy magyar jutott az elődöntőkbe

2010.01.22. 12:50

A nők közül Huszár Erika és Heidum Bernadett, a férfiaktól pedig Darázs Péter és Lóth Dávid jutott be az 1500 méteres versenyszámok péntek esti elődöntőibe a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság délelőtti selejtezőiből.

A viadal hivatalos honlapja alapján Huszár futamában a harmadik helyen végzett, így elcsípte az utolsó, még továbbjutást érő pozíciót, míg Heidum csak néhány századdal maradt le a selejtezőben diadalmaskodó osztrák ellenfelétől, s ő is ott lesz a legjobb 20 versenyző között. Darázs Rózsa csak negyedik lett futamában, ez pedig kevés volt a továbblépéshez.

A férfiaknál Knoch Viktor az első selejtezőben állt rajthoz, azonban akadályozta izraeli riválisát, ezért a bírók kizárták. Darázs Péter háromtized másodperccel maradt le a futamgyőztes német korcsolyázótól, de ez is elég volt az elődöntőbe kerüléshez. Lóth Dávid az utolsó előtti körben a negyedik helyen zárt, de mivel egyik ellenfele menet közben akadályozta, a bírók továbbengedték.

Az Eb programja 18 órától a férfi és női 1500 méter elődöntőivel és fináléival folytatódik, majd ezt követően kerül sor a férfi váltók selejtezőire.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás