Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Átvették formaruháikat a rövidpályás gyorskorcsolyázók

2010.01.27. 15:01 Módosítva: 2010-01-27 15:01:02

Átvették hivatalos olimpiai sportfelszerelésüket a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók szerdán, a budapesti SYMA Csarnokban.

Darázs István, a csapat vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a formaruhák átvételét követően a versenyzők a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) irodájában teljesítették az indulás előtti utolsó hivatalos kötelezettségüket, aláírták a részvételi- és a doppingnyilatkozatot. A gyorskorcsolyázók február 5-én, pénteken hajnalban, a SYMA Csarnoknál találkoznak, s innen indulnak kisbusszal Bécsbe. Az osztrák fővárosból repülnek Torontóba, majd onnan egy kanadai járattal Vanocuverbe.

A magyar rövidpályás szakágat hét sportoló képviseli majd a február 12-én kezdődő játékokon, egyéniben két férfi és három női korcsolyázó, valamint a női váltó. A megszerzett kvóták alapján a férfiaknál az 500 és az 1500 méteres versenyszámban Knoch Viktor és Darázs Péter állhat rajthoz, míg 1000 méteren csak egyikük indulhat. A nőknél 1500 méteren hárman, Huszár Erika, Heidum Bernadett és Darázs Rózsa lehetnek ott a rajtnál, s közülük 1000-en ketten érdekeltek, 500-on pedig egyikük lehet a mezőny tagja - hogy melyikük, az majd a helyszínen dől el. Váltóban Keszler Andreával, és a tartalék Lajtos Szandrával kiegészülve állnak rajthoz.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai küzdelmei február 14-én, vasárnap, magyar idő szerint hajnali kettő órakor a férfiak 1500 méteres versenyével kezdődnek.