Átvették formaruháikat a téli olimpikonok

2010.01.27. 21:33

A legnépesebb vancouveri magyar különítmény, a rövidpályás gyorskorcsolyázók mellett a műkorcsolyázók és az alpesi sízők is átvették hivatalos olimpiai sportfelszerelésüket szerdán, a budapesti SYMA Csarnokban.

"Nagyon tetszik fehér-piros" - mondta széles mosollyal Zavozin Maxim. Az oroszként született, de Amerikában nevelkedett jégtáncos hétfőn tette a magyar állampolgári esküt, szerdán pedig már át is vehette magyar szerelését, amelyben a vancouveri téli olimpián feszíthet majd.

Fotók: Huszti István
Fotók: Huszti István

Szerdától három napon keresztül vehetik át a téli olimpikonok és a küldöttség többi tagjai az egyenszerelésket a SYMA Csarnokban, így Zavozinnal ott volt párja, Hoffmann Nóra is, valamint a negyedik olimpiájára készülő 2004-es műkorcsolya Európa-bajnok, Sebestyén Júlia is. Ott voltak a alpesi sízők, Bene Márton és Berecz Anna, illetve edzők, sportvezetők is.

03

A legnagyobb csapatot a rövidpályás gyorskorcsolyázók alkották, ők heten lesznek Vancouverben. A férfiaknál ketten, Darázs Péter és a Torinóban ötödikként végzett Knoch Viktor, a lányoknál Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, a 2006-ban negyedikként végzett Huszár Erika, Keszler Andrea és Lajtos Szandra indulhat. Darázs István, a csapat vezetője elmondta, hogy a formaruhák átvétele után a versenyzők a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) irodájában teljesítették az indulás előtti utolsó hivatalos kötelezettségüket, aláírták a részvételi- és a doppingnyilatkozatot.

A short trackesek, illetve a sízők február 5-én, pénteken hajnalban, a SYMA Csarnoknál találkoznak, innen indulnak kisbusszal Bécsbe. Az osztrák fővárosból repülnek Torontóba, majd onnan egy kanadai járattal Vanocuverbe. Az utazás közel huszonnégy órás lesz. A műkorcsolyázók február 9-én indulnak.

04

A február 12-én (magyar idő szerint február 13-án hajnalban) kezdődő vancouveri olimpián az első versenybe szálló magyarok a rövidpályás gyorskorcsolyázók lesznek, programjuk február 14-én, vasárnap, magyar idő szerint hajnali kettőkor a férfiak 1500 méteres versenyével kezdődik.