Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tagscherer Imre is indulhat az olimpián

2010.01.28. 13:05

A Nemzetközi Sílövő Szövetség (IBU) olimpiai rajtengedélyt adott az első számú tartalék Tagscherer Imrének, így a Vasas sportolója is ott lehet a február 12-én kezdődő vancouveri játékokon.

Ezzel véglegessé vált, hogy a magyar sportolói küldöttséget 16 fő alkotja, miután szerdán este az is kiderült, hogy Pulai Imre szánkós nem kapta meg a szabadkártyát a sportág nemzetközi szervezetétől. Szabó István, a szánkószövetség szakmai igazgatója a mob.hu-nak elmondta, hogy a kenus olimpiai bajnok csalódott a döntés miatt, mert a nemzetközi szövetség részéről az utolsó pillanatig azt ígérték neki, hogy megkapja a rajtengedélyt.

„Becsülettel teljesítette a korábban megszabott feltételeket, az Európa-bajnokságon is elindult, nagyon sok energiát és pénzt áldozott arra, hogy ott lehessen Vancouverben, de úgy tűnik, ez sem volt elég” - fogalmazott Szabó. A 38 esztendős Tagscherer Imrének - aki a válogatóversenyeken Gombos Károlyt győzte le - ez lesz a harmadik olimpiája.

A XXI. vancouveri téli játékokon induló magyar sportolók:

Sebestyén Júlia (műkorcsolya)

Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim (jégtánc)

Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Darázs Péter, Knoch Viktor (rövidpályás gyorskorcsolya)

Berecz Anna, Döme Zsófia, Bene Márton (alpesi sí)

Viczián Vera, Tagscherer Zoltán (sífutás)

Tagscherer Imre (sílövészet)