Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vonn keresi a legtöbbet az alpesi síelők közül

2010.01.29. 07:29

Nem csupán a női alpesi síelők Világkupa-sorozatának összetett versenyében, hanem a sportág képviselőinek kereseti listáján is az élen áll Lindsey Vonn - a legeredményesebb férfiakat is megelőzve.

Az amerikai versenyző - a nemzetközi szövetség csütörtöki közlése szerint - az idény kétharmadáig 221 300 eurót (mintegy 60 millió forintot) keresett az egyes állomásokon elért helyezéseivel. A lesiklásban és szuperóriás-műlesiklásban világbajnoki címvédő síelő a szezon eddigi 23 viadalán 11 alkalommal állhatott fel a dobogóra, nyolcszor annak legmagasabb fokára.

Az összesített listán a svájci Didier Cuche szerepel a második helyen 192 733 eurós pénzdíjjal. Utóbbi a múlt hétvégi, kitzbüheli keresetét, mintegy 20 000 eurót a haiti földrengés károsultjainak megsegítésére ajánlotta fel.

A férfiak összetett Vk-jában 25 forduló után éllovas osztrák Benjamin Raich a kereseti lajstromban még a férfiak között is csupán a harmadik, 125 550 euróval, mivel Cuche mellett a VK-második svájci Carlo Janka is megelőzi őt 157 324-gyel. Mindkettejüknél többet - 167 633 eurót - keresett ugyanakkor a női listán második német Maria Riesch.