Jégen lagzizna a kínai műkorcsolyázó páros

2010.07.23. 07:06

Gálával egybekötött lagzit szeretne tartani augusztusban a februári, vancouveri téli olimpián aranyérmet szerzett Sen Hszüe, Csao Hung-po kínai műkorcsolyázó páros, akik hivatalosan már három éve házasok.

Csao a 2007-es világbajnoki cím után kérte meg Sen kezét, s röviddel ezután meg is tartották a polgári ceremóniát, a kínai hagyományoknak megfelelő lagzira azonban eddig nem került sor.

„Egy fantasztikus műkorcsolyagálával egybekötött ünneplést képzeltünk el, ezzel szeretnénk meghálálni a barátaink és a szurkolóink támogatását” - mondta Csao.

A tervek szerint a Művészet a jégen elnevezésű eseményen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz Jevgenyij Pljuscsenko és Alekszej Jagugyin mellett a világbajnok svájci Stephane Lambiel, valamint az amerikai Johnny Weir és a japán Aszada Mao is korcsolyázik majd. A 31 éves Sen és 36 esztendős párja a 2007-ben megszerzett harmadik vb-cím után visszavonult, de a 2009/10-es idényre visszatért, a vancouveri ötkarikás játékokon pedig megtörte a 46 éve tartó szovjet-orosz hegemóniát, s Kína első olimpiai aranyérmét nyerte páros műkorcsolyában.