Quebecben folytatódik a rövidpályás gyorskorcsolya-Vk

2010.10.26. 13:42

A péntektől vasárnapig rendezendő quebeci Világkupa-futamra készülnek a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyázók, akik a sorozat kínai futamain nem állnak majd rajthoz.

Darázs István csapatvezető hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt hétvégén megrendezett montreali versenyhez hasonlóan a hétvégi quebeci tornán is csak a hölgyek, a 2009-ben Európa-bajnok, a februári vancouveri olimpián ötödik helyezett váltó három tagja, Heidum Bernadett, Huszár Erika és Darázs Rózsa indulnak.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók Vk-sorozata múlt pénteken rajtolt, a montreali versenyen a magyarok közül Heidum szerepelt a legjobban, 1000 méteren nyolcadik, 1500-on pedig kilencedik lett.

„Mivel az utazás saját költségre történik, a lányok az olimpiai szereplésért kapott pénzből fedezik a versenyzésüket, s ebbe nem fér bele az ázsiai túra - mondta Darázs. - A fiúk egyelőre nem utaznak, Knoch Viktor hazatért az Egyesült Államokból, de keresztszalag-szakadás miatt még csak könnyített edzésmunkát végezhet.”

A quebeci futam után a sorozat december elején két kínai helyszínen, majd február elején Moszkvában folytatódik, a záróversenyre pedig a németországi Drezdában kerül sor február 18-tól 20-ig, s utóbbi két európai megmérettetésen már ott lesznek a magyarok. A sportág Európa-bajnokságát január 14. és 16. között rendezik a hollandiai Heerenveenben, a világbajnokság pedig az angliai Sheffieldben lesz március közepén.