Heidum bronzérmes a rövidpályás gyorkorcsolya Eb-n

2011.01.15. 20:06

Heidum Bernadett bronzérmet nyert szombaton 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, a hollandiai Heerenveenben.

Heidum a döntőben a vancouveri olimpián ebben a számban harmadik olasz Arianna Fontanát utasította maga mögé. Győzött a szintén olasz Martina Valcepina, másodikként pedig a lengyel Patrycja Maliszewska ért célba.

Az egyéniben első felnőtt Eb-jén szereplő Lajtos Szandra az elődöntőig jutott, ott azonban futamában harmadikként végzett, így nem állhatott rajthoz a fináléban. A pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika a negyeddöntőben búcsúzott.

A férfiaknál Oláh Bence és Béres Bence is kiesett a selejtezők során, előbbi a második körben, míg utóbbi egy büntetés miatt már az első fordulóban.

A versenynap zárószámaiban a Huszár, Heidum, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű női váltó az olaszok mögött másodikként ért célba elődöntős futamában, így érdekelt lesz a döntőben, míg a Béres, Oláh, Knoch Viktor és Darázs Péter alkotta férfi csapat negyedik lett a hollandok, a németek és a franciák mögött, ezzel kiesett.

Vasárnap az egyéni 1000 méteres versenyekre, a 3000 méteres szuperdöntőkre, valamint a váltók fináléira kerül sor.