3 mp alatt 100, aztán kiesik alólad a talaj

2011.01.21. 21:56
"Kitzbühel hihetetlen, nem kell feltüzelnem a srácokat, csak idejönnek, és az első pillanattól izgatott mind" - mondta az amerikai síkapitány a világ legveszélyesebb pályájáról. Négy év, három súlyos baleset az életveszélyes Hahnenkammon.

"Az első harminc másodperc terror, az utolsó harminc másodperc terror, közötte meg azon gondolkozol, hogy élted túl az elejét, és arra készülsz, hogy túléld a végét is. Annyira meredek, hogy az már téboly, ha csak beszélek róla, már izzadok. Őrület, rázkódó szemgolyókkal mész a semmibe" - nyilatkozta a napokban Rob Boyd volt síprofi, aki 1991-ben harmadik lett a kitzbüheli lesiklóversenyen.

A Hahnenkamm nevű pályáról beszélt, aminek legnehezebb pontján, a Mausefallén, vagyis az Egérfogóban csütörtökön Hans Grugger törte össze magát annyira, hogy felépülése is kérdéses.

2008-ban az amerikai Steve Macartney a jeges lejtőn zúzta szét a fejét, amikor a cél előtt nem sokkal 140-nél esett el: mesterséges kómában tartották, sokat kihagyott, de vissza tudott térni a profik közé.

A világbajnok Daniel Albrecht egy évvel később ugyanitt bukott, hátára, majd fejére esett, életveszélyes fej -és tüdősérülést szenvedett. Neki is jött mesterséges kóma, ám ő is meggyógyult, és újra versenyez.

A Hahnenkammon idén is nagy és látványos verseny lesz, a férfiak lesiklását szombaton rendezik.