Heidum és Knoch győzött összetettben a rövidpályás gyorskorcsolya ob-n

2011.01.23. 16:09

A nőknél a mindhárom távon és a 3000 méteres szuperdöntőben is győztes Heidum Bernadett, míg a férfiaknál az 1000 és 1500 méteren diadalmaskodó Knoch Viktor nyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát vasárnap.

Heidum - aki a múlt hétvégén két ezüst- és egy bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon - szombaton 500-on és 1500-on is a legjobbnak bizonyult, az ob második napján pedig mindkét versenyszámban első lett, megelőzve Lajtos Szandrát és Dénes Veronikát. Összetettben Lajtos szerezte meg az ezüstérmet, a dobogó legalsó fokára pedig Kónya Zsófia állhatott fel.

A férfiak 1000 méteres számában Knoch mögött Béres Bence és Liu Shaolin Sándor ért célba másodikként és harmadikként, a szuperdöntőt Burján Csaba nyerte Knoch és Béres előtt. A 2006-os olimpián 1500-on ötödik Knoch összetettbeli elsősége nem forgott veszélyben, az ezüstérmet Burján, a bronzot Béres szerezte meg.

A címvédők idén nem indultak, Huszár Erika sérülés, Darázs Péter pedig egyetemi tanulmányi kötelezettségei miatt. A női váltók versenyében az SZKE-TDKE-PKSE vegyescsapat győzött, megelőzve a Jászberényi SE-t és a Sportország SC-t. A férfiaknál a PKSE-Főnix-SZKE vegyes gárda nyert, másodikként és harmadikként pedig a Sportország SC két váltója ért célba.