Megvan Björgen negyedik aranya

2011.03.03. 15:47

A hazai szurkolók örömére a norvég 4x5 km-es női sífutó váltó nagy fölénnyel győzött az oslói északisí-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A norvég staféta befejező embere, a háromszoros olimpiai bajnok Marit Björgen ezzel negyedik aranyérmét nyerte a vb-n. Az összességében nyolcadik vb-sikerét elkönyvelő 30 éves síző korábban az egyéni sprintben, az üldözéses versenyben, valamint a 10 km-es klasszikus stílusú viadalon diadalmaskodott.

A Vibeke Sköfterud, Therese Johaug, Kristin Störmer Steira, Björgen összeállítású hazai négyes elsősorban Johaugnak köszönheti győzelmét, ugyanis ő hátrányból indult, de saját résztávja végén már jelentős előnnyel vezetett. Az ezüstérmet a svédek, a bronzot a finnek szerezték meg.

Sífutás, 4x5 km-es női váltó

1. Norvégia (Vibeke Sköfterud, Therese Johaug, Kristin Störmer Steira, Marit Björgen) 53:30.0 perc

2. Svédország (Ida Ingemarsdotter, Anna Haag, Britta Johansson Norgren, Charlotte Kalla) 36.1 mp hátrány

3. Finnország (Pirjo Muranen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Krista Lahteenmaki) 59.8 mp h.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek