Sípálya fejlesztés Mátraszentistvánon

2011.06.20. 15:48

Kibővült a hóágyúrendszer, téli-nyári csúszdapálya és a Mátra élővilágát bemutató tanösvény létesült annak a 144 millió forintos beruházásnak a keretében, amelyet a mátraszentistváni Síparkban hajtottak végre a Nemzeti Fejlesztési Terv támogatásával - jelentette be a Síparkot működtető cég marketing igazgatója a hétfőn Mátraszentistvánon.

Az Észak-magyarországi Operatív Programra benyújtott pályázat nyomán 72 millió forintot nyert a Sípark központi éttermének bővítését is érintő fejlesztéshez az üzemeltető Digitroll Kft. - közölte Kőrösi Gergő.

Ugyanakkor a gyermekek síoktatását segítő eszközöket is beszereztek a projekt keretében. A síeléshez kapcsolódó beruházások már az elmúlt év végére elkészültek, a tanösvény pedig tavasz óta várja a látogatókat - tette hozzá.

A marketing igazgató emlékeztetett arra, hogy a 9 hektáros síparkban nyolc sípálya és 7 felvonó üzemel. A hóágyúknak és a pályakarbantartó eszközöknek köszönhetően, mintegy 90 napon keresztül tudják fogadni a síelőket. Ez évente 30- 40 ezer látogatót jelent szezononként.

A 2004-ben megnyílt Síparknak köszönhetően jelentősen megnövekedett a szálláshelyek kihasználtsága is a Mátrában - fűzte hozzá. A hajdúszoboszlói székhelyű cég eredetileg agrár műszerek gyártásával foglalkozik. A családi vállalkozás éves árbevétele eléri a 180 millió forintot - mondta Kőrösi Gergő.