Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Lajtos 500 méteren C döntős volt a rövidpályás gyorskorcsolya Vk-n

2011.10.30. 13:10

Lajtos Szandra szerepelt a legjobban a magyarok közül a rövidpályás gyorskorcsolyázók Saguenayben zajló Világkupa-versenyének második, szombati napján azzal, hogy 500 méteren a C döntős volt.

Lajtos a legrövidebb távon már pénteken negyeddöntőbe jutott, ahol szombaton futamában harmadik lett, s ezzel került a C döntőbe, melyben szintén harmadikként haladt át a célvonalon, így 11. helyen zárt. A szám másik két magyar indulója a reményfutamokban küzdött, Kónya Zsófia és Keszler Andrea egyaránt két fordulót ment, de végül nem sikerült a negyeddöntőbe verekedniük magukat. Előbbi 20., utóbbi 19. lett.

A férfiaknál - szintén 500 méteren - Béres Bence három sikeresen megvívott vigaszági futam után a negyeddöntőbe jutott, de ott kiesett és összesítésben 15. helyen végzett. Liu Shaolin Sándor a vigaszági küzdelmekben egy kört élt túl, ezzel 27. lett.

A leghosszabb, 1500 méteres távon nem termett babér a magyaroknak: Dénes Veronika 23., Tóth Patrícia 28., Oláh Bence 33., míg Nagy Konrád 35. lett, valamennyien kiestek a vigaszág első fordulójában.