Aranyérmes a női curling-válogatott az Eb B csoportjában

2011.12.09. 14:21

Aranyérmet nyert pénteken a magyar női curlingválogatott a Moszkvában zajló Európa-bajnokság B csoportjában, így péntek este és szombaton az A csoportban nyolcadikként végzett csehek ellen a jövő áprilisi világbajnokságra való kijutásért mérkőzik.

A Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Patonai Ágnes, Ádám Boglárka és Páthy-Dencső Blanka alkotta női gárda csütörtökön jutott be a B csoport döntőjébe, ezzel biztossá vált, hogy feljut az európai A csoportba, azaz a jövő decemberi Eb-n a legjobbak között szerepelhet. Az együttes a pénteki döntőben 4-1-re győzte le a finneket, így péntek este és szombaton a cseh csapattal találkozik, s a két győzelemig tartó összecsapás nyertese indulhat a jövő áprilisi vb-n, amely már a 2014-es szocsi téli olimpiára való kijutás szempontjából is lényeges.

A Nagy György, Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Gazdagh Pál, Kiss Zsolt összeállítású férfi gárda ugyancsak B csoportos finálét játszott pénteken, de 7-4-re kikapott az oroszoktól, így egy év múlva az Eb-n az A csoportban szerepelhet, de a vb-n továbbra is a B csoportban indul majd.