Olivér
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Pljuscsenko sikeresen tért vissza

2011.12.27. 12:42

Sikeresen visszatért Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok olimpiai- és háromszoros világbajnok műkorcsolyázója, aki hétfőn pályafutása során kilencedik alkalommal nyert aranyérmet hazája országos bajnokságán. A 29 éves sportolónak ez volt az első hivatalos versenye a 2010-es vancouveri téli olimpia óta.

Pljuscsenko az ötkarikás játékokat követően csalódottságának adott hangot, mert úgy érezte, a pontozóbírók igazságtalanul fosztották meg az aranyéremtől, amelyet amerikai riválisa, Evan Lysacek nyert meg. Az olimpia után sérülésre hivatkozva nem vett részt a torinói vb-n, de időközben különböző pénzdíjas viadalokon indult, ezért a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) tavaly júniusban eltiltotta őt az összes ISU-rendezésű versenytől, így a következő, 2014-es szocsi olimpiától is.

Az orosz műkorcsolyázó - aki Szocsiban második olimpiai aranyérmét akarja megnyerni - kérvényezte az eltiltás eltörlését, valamint amatőr versenyzési jogának visszaadását, s kérésének az ISU idén júniusban tett eleget.