30 évet kellett várni a világkupapontra

2012.01.31. 11:00 Módosítva: 2012.01.31. 11:58

A pénteki St. Moritz-i szuperkombinációs sívilágkupán Miklós Edit, a Fullsport Se versenyzője a 30. helyen végzett, és ezzel megszerezte a magyar sísport első világkupapontját.

„Örülök, hogy én lehettem az első magyar pontszerző, nagyon nagy dolognak tartom. Már a két edzésen is jól mentem, éreztem, hogy most összejöhet egy jó eredmény. A lesiklásom jól sikerült, az időm sem volt rossz az első helyezetthez képest. A szlalompálya nagyon jeges volt, ez a női versenyeken nem jellemző. Sokan kiestek, én leküzdöttem magam és, bár a szlalom nem igazán az én műfajom, az eredményem szerencsére elég volt a pontszerzéshez”- mondta a sportolónő.

Miklós Edit versenyez a németországi alpesisí-világbajnokság női szuperóriás-műlesiklás számában Garmisch-Partenkirchenben 2011. február 8-án.
Miklós Edit versenyez a németországi alpesisí-világbajnokság női szuperóriás-műlesiklás számában Garmisch-Partenkirchenben 2011. február 8-án.
Fotó: Christophe Karaba

"Harminc évet kellett várni arra, hogy egy magyar versenyző pontot szerezzen a világkupán. Edit
korábban román színekben versenyzett, volt ifjúsági világbajnokságon ötödik és hatodik is,
és már akkor is gyűjtött vk-pontokat. Tavaly kapta meg a magyar állampolgárságot, így
most már Magyarországnak szerzett dicsőséget” - mondta Kovács Barna szövetségi kapitány.

„Nagyon büszkék vagyunk Edit eredményére, különösen azért, mert bár a szövetség mindent elkövet, egyelőre, sajnos, nem tudjuk azokat a feltételeket biztosítani, mint amelyek a világ legjobbjainak rendelkezésére állnak” - nyilatkozta Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Miklós Edit Garmischban, a következő világkupafutamon is rajthoz áll. Reméli, még tud szerezni pontokat a sorozatban.