Tiltották, mégis felszállt, 14 métert zuhant

2012.02.11. 15:10

Péntek délután lezuhant a Mölltal-gleccsernél található síliftről egy 33 éves magyar nő. A síelő a tiltások ellenére ült a félúton leállított felvonóra. Menekülni próbált, de nem sikerült, súlyos balesetet szenvedett,írja a sielők.hu.

A nő a Mölltal-gleccser ülőliftjének felső állomása szálláson lakott, pénteken is oda akart feljutni. Délután négy körül ért a Schwarzkopf lift alsó állomásához. A lift még közlekedett, de az üzemeltetők jelezték neki, hogy már senkit nem visznek fel, ezért a zárva táblát is kitették. A tiltás ellenére a magyar nő felszállt, de a liftet, amint felért az azt ellenőrző alkalmazott, leállították. A magyar síelő így a felvonón ragadt a sziklák felett.  Az ORF szerint a lift nyomvonala alatt nem volt hó, ezért a leugrás nem jelenthetett menekülést. A nő ezért léceit ledobta, és úgy döntött, a drótkötélen mászik le a lenti állomásig. Körülbelül 70 métert meg is tett, két ülőliften is átmászott, amikor 12-14 méter magasról egy dróthálón keresztül a földre zuhant.

A nőt este hat körül kezdte keresni a szállásadója, aki a hegyimentőket is riasztotta. Körülbelül egy óra keresés után találták meg a súlyos sérüléseket szenvedő, de eszméleténél lévő nőt. A helyszíni segítségnyújtás után kórházba szállították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport