Újabb jégpályák zártak be a Balatonon

2012.02.18. 11:49

Az olvadás és az eső miatt be kellett zárni a siófoki és a balatonfüredi jégpályákat is. Fonyódon hétfőig nem tiltják meg a korcsolyázást - tájékoztatta Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról információkat közlő balatontipp.hu oldal szerkesztője az MTI-t. 

A balatoni korcsolyapályák többsége az elmúlt napokban bezárt, szombaton pedig a fokozódó enyhülés miatt a siófoki és a balatonfüredi is. Balatonalmádiban is elmaradnak a hét végére tervezett jeges programok.

A jég sok helyen még vastag, de az utóbbi napokban tapasztalható felmelegedés, havazás és esőzés tönkretette a minőségét, és gyengítette a szilárdságát. Néhány hely továbbra is alkalmas a téli sportolásra. Ezek egyike Fonyód, ott a strandüzemeltető tájékoztatása szerint a kijelölt területen hétfőig nem tiltják meg a korcsolyázást.

A síelők ennél jobban jártak: kiválóan előkészített pályák, 50-100 centiméter vastagságú hó várja őket a Bükkben és a Zemplénben; Bánkúton szombat este már villanyfénynél is lehet síelni. 

A bükki síparadicsomban szombaton kora délelőtt nulla fok volt, valamennyi pályát megnyitották, hat felvonó működik, a hóréteg vastagsága 55 centiméter. Szombaton délután négy órától este nyolcig villanyfénynél négy pályán síelhetnek, és a C jelzésű felvonó működik.

Sátoraljaújhelyben, a Zempléni Kalandparkban a pályákat 90-100 centiméternyi műhó és mintegy 15 centiméter természetes hó borítja, és négy felvonót használhatnak a síelők.