275 millió euróért versenyezne a biatlonos

2012.12.24. 12:31

Magdalena Neuner 25 évesen kétszeres olimpiai bajnokként, 12-szeres világbajnokként fejezte be pályafutását. Akik értenek a biatlonhoz, azt mondták, sugallták, még csak sikerei csúcsán sem volt, csak a kezdetén, amikor 2012 tavaszán már be is fejezte.

Nem véletlenül kezdte azzal a Bild riportere, amikor meglátogatta őt, mennyi pénzt kellene adniuk, hogy visszatérjen. 275 millió eurót, hangzott a válasz olyan természetességgel, mintha nem először kérdezték volna ezt tőle. (Annyit egy sejktől kellene kérnünk, reagált rá a bulvárlap újságírója.)

Neuner kifejtette, jól érzi magát, mert megszabadult az örökös és hatalmas nyomástól, a felfokozott elvárásoktól. Azt viszont nem is várhatta el, hogy valamennyi szurkoló megérti a döntését, miért nem versenyzik többet. Tudatosan zárta ki az életéből a sportot az elmúlt fél évben, még a szakkommentátori állásra is nemet mondott.

„Csak tej, vaj és gyümölcslé volt a hűtőmben, most minden más is van benne. Sőt, volt olyan is, mikor ébresztett a telefonom, de kinyomtam, és aludtam tovább. Ez korábban elképzehetetlen volt” - érzékeltette a különbséget a sportolói lét, és a mostani élete között.

Utalt rá, mióta befejezte, csak egyszer volt beteg, míg korábban, mivel mindig a képességei határát kellett tesztelnie, sokkal többször, ami szerinte nem normális.

Nem jelentkezett a Bayern Münchennél állásért, jóllehet ígértek neki korábban, de egyébként sem gondolja, hogy irodai munkára alkalmas lenne.

A pénz sem változtatta meg, kerüli a luxust, ha a boltban meglát egy farmert 140 euróért, arra gondol, miért nem kaphatja meg kilencvenért. Ilyenkor általában az olcsóbbat választotta.

Számtalan levelet kap havonta, rajongói általában nagyon kedvesek, még ha azt is követelték már tőle, hogy szakítson barátjával. Megesett az is, hogy a rendőrséghez küldött tovább egy szurkolói levelet, mert túl hevesnek érezte.

Szeret főzni, különösen az édes krumpliból készített ételeket, öt éven belül pedig szeretne anya lenni.