Nem fair, 2 század hátránnyal 4. vagyok

2012.12.30. 17:27

Az olaszországi Bormióban a lesikló Világkupa negyedik versenyét rendezték meg, és a 2012-es évet lezáró futam örökre emlékezetes marad.

Az osztrák Hannes Reichelt és az olasz Dominik Paris ugyanis századra azonos idővel értek célba, a majdnem két perces száguldás után. Az 1:58.62-es időt előbb az olasz, utóbb az osztrák érte el, majd jött a két nagyágyú.

A norvég Aksel Lund Svindal egy századdal elmaradt kettőjüktől, a 22-es rajtszámot kapó Klaus Kröll két századot kapott a győztes párostól, és ezzel már nem csíphette el a dobogót. Ehhez hasonlóan szoros befutó 1999-ben volt, akkor a világbajnokságon a szuperóriásműlesiklásban volt holtverseny az élen, a bronzérmes pedig egy századot kapott. A negyedik azonban akkor lényegesen távolabb volt.

A dobogósok természetesen elégedettek voltak, Kröll azonban értelemszerűen mérhetetlenül csalódott. „A negyedik hely önmagában nem rossz eredmény, de így nem fair negyedik helyet elérni. Két század. Semmi örömöm nincs ebben a napban, én voltam a nap bolondja. Rosszul jöttem a végén, pedig akkor még nem is láttam, milyen kicsi a különbség” - szomorkodott az osztrák.