Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Madártollra emlékeztet a szocsi olimpiai fáklya

2013.01.14. 14:58

Madártollra emlékeztet a jövő évi szocsi téli játékok olimpiai váltójának fáklyája, melyet hétfőn mutattak be Moszkvában.

A 95 centiméteres, 1,8 kilós alumíniumfáklya középső, ugyancsak madártollat formázó része az orosz sportolók hagyományos viseletére utalva piros.

A szervezőbizottság ünnepségén Vlagyimir Pirozskov, a tervezőcsapat egyik vezetője úgy fogalmazott, hogy munkájukat az orosz folklór legendás madara, a tűzmadár ihlette.

A fáklyát különös odafigyeléssel készítették el, hogy biztonságosan továbbítsa majd a lángot "erős szélben, nagy fagyokban, illetve az orosz tél más meglepetései közepette" - tudatta a szervezőbizottság közleményben.

"Az elegáns, különleges, ragyogó Szocsi-2014 fáklya megjeleníti Oroszország szépségét és sokszínű természetét" - mondta a főszervező Dmitrij Csernyisenko.

A láng egész Oroszországot bejárja, a téli játékok történetének leghosszabb stafétájában mintegy 14 ezren viszik majd négy hónapon, 65 ezer kilométeren és 2900 településen át. A fáklyaváltó ősszel indul, a lángot október 7-én lobbantják fel a görögországi Olümpiában. A hétfőn bemutatott fáklyából több mint 14 ezer darab készül.