Több mint 2500 résztvevő a 4. Snow Dayen

2013.01.23. 19:01

Több mint két és félezer résztvevővel, kiváló hóviszonyok mellett rendezték az eplényi Nordica Síarénában vasárnap, a negyedik Snow Dayt.

Az érdeklődők 8 sportággal ismerkedhettek: kutyaszán, jégszobrászat, sífutás, telemark, alpesi és freestyle sízés illetve snowboardozás és ratrakolás szerepelt a programok közt. A bemutatók mellett a különböző sportágakat ki is próbálhatták a jelenlévők.

12 korcsoportban rendezték a XII. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboard-bajnokságot; az összesített eredménylista élén - az elmúlt évhez hasonlóan - Bányai Zoltán végzett, második Veress Zoltán, harmadik Gebe Áron lett. A női versenyzők közül a leggyorsabb az abszolút 6. helyen záró Gelencsér Szabina volt.

"Nagyüzem volt a pályán, teljes kapacitással működött a síaréna, kiemelt sikere volt a 700 méteres, lefektetett sífutónyomnak, mely addig marad, míg a természetes hó engedi" - tájékoztatott Barbai Áron, ötletgazda-főszervező.

A Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület által életre hívott esemény része a Nemzetközi Síszövetség (FIS) "Bring Children to the Snow" programjának; idén először a World Snow Dayhez kapcsolódva része a világeseménynek.