Vonnt helikopterrel vitték kórházba

2013.02.05. 16:32

Hatalmas bukással és Tina Maze sikerével kezdődött Schladmingban az alpesisí-világbajnokság. Az egyik legnagyobb esélyesnek számító Lindsey Vonn hatalmasat bukott a szuper-óriásműlesiklásban, helikopterrel vitték kórházba. Később térdszalagszakadást állapítottak meg nála.

Az amerikai az egyik bukkanó után rosszul ért talajt, elesett, a jobb térdét bevágta az egyik kapuba, majd az szerencsétlenül esett rá. 12 percig ápolták, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Ahol térdszalagszakadást állapítottak meg nála, a diagnózist Peter Schröcksnadel, az Osztrák Sí Szövetség elnöke árulta el újságíróknak, Christian Kaulfersch, a sportolót ellátó főorvos pedig azt közölte, hogy Vonnt saját kérésére már ki is engedték a kórházból. A szakember jelezte, orvosi szempontból nem jelent problémát, hogy a síző visszatért a szállására.

A négyszeres összetett világkupa-győztes Vonn harmadik helyen áll az összetett vk-ban, de sérülése miatt most biztosan véget ért számára az idény.

A versenyt a szlovén Tina Maze nyerte, a svájci Lara Gut és az amerikai Julia Mancuso előtt.

A szervezők a nagy köd miatt 36 induló után kénytelenek voltak beszüntetni a versenyt melynek részeredményét hivatalos végeredménynek könyvelték el, a két magyar versenyző Miklós Edit és Berecz Anna így nem versenyhettek.


Eredmény:
Női szuper-óriásműlesiklás:
1.  Tina Maze (Szlovénia) 1:35.39 perc
2. Lara Gut (Svájc) 1:35.77
3. Julia Mancuso (Egyesült Államok) 1:35.91