A biatlonkirálynő sms-ben menti az aranyat

2013.02.13. 13:01

Nem megy a németeknek a csehországi biatlonvilágbajnokságon, öt számból érmet sem nyertek. Az aranyesélyesnek kikiáltott Miriam Gössner is gyengén szerepel, most a tavaly visszavonult Magdalena Neuner próbálja meg felrázni, hogy kihozza magából a maximumot, és vb-t nyerjen.

A még csak 26 éves Neuner, aki 12 vb-aranyat és két olimpiait nyert, valószínűleg még ma is oktatná a mezőnyt, de ő mégis a visszavonulás mellett döntött, és csak akkora összegért versenyezne újra, amit valószínűleg senki nem fizetne ki. A biatlontól nem szakadt el, szakkommentátorként dolgozik az egyik tévécsatornánál, és az egykori versenytársainak is ad tanácsokat.

Gössner sífutásban verhetetlen
Gössner sífutásban verhetetlen

Miután Neuner abbahagyta, Gössnert kiáltották ki utodjának, aki szállítani fogja az érmeket. Neunerhez hasonlóan ő is kiváló futó, ez nem véletlen, a sífutásból váltott, és akár két-három büntetőkörrel is oda tud érni az első helyre. A futóformájával a Nové Mestó-i vb-n sincs gond, de pocsékul lő. A kétszer ötlövéses váltóban kettőt hibázott és három póttöltényt is használt, a 7,5 kilométeres sprintben a tíz korongból kettőt nem lőtt le, és valószínűleg a 300 méter pluszfutás az aranyérmébe került, 33 másodperccel lemaradva az elsőtől hatodik lett.

Az üldözéses számban ez a hátrány nem tűnt ledolgozhatatlannak, de katasztrofális lövészetével mindent elrontott, a húszból összesen hatot hibázott, ezzel a mezőny legrosszabbjai közé került. A hatvanból csak hárman voltak gyengébbek nála, így hiába futott, csak 21. lett.

2011-ben Neuner (balról az első) és Gössner (harmadik) még együtt nyertek váltóaranyat
2011-ben Neuner (balról az első) és Gössner (harmadik) még együtt nyertek váltóaranyat

Gössner korábban még Neunerrel együtt edzett és nyert két váltóaranyat, jól ismerik egymást, ezért a visszavonult legenda most a segítségére sietett, hogy a szerdai, 15 kilométeres egyéni indításoson és vasárnapi tömegrajtoson a legjobbját hozza, és nyugodt legyen a lövészeteknél: „SMS-kapcsolatban állunk Mirivel, megpróbálom újra felépíteni, biztos vagyok benne, hogy a másodk héten sokkal jobban fog menni" – mondta Neuner.

„Lena a legjobb barátnőm. Most bátorsággal és reménnyel állhatok rajthoz. A pálya is jobban fekszik nekem, mert az eddigieknél nehezebb lesz" - latolgatta esélyeit Gössner.