Tizenhat magyar az északisí-vb-n

2013.02.19. 12:11

Tizenhat magyar versenyző vesz részt a szerdán kezdődő és március 3-áig tartó északisí-világbajnokságon az olaszországi Val di Fiemmében - tájékoztatta a magyar szövetség kedden az MTI-t.

Sífutásban a férfiaknál Gombos Károly, Tagscherer Imre, Szabó Milán, Kónya Ádám, Pálfy Márton, Bánszki Bence, Cseke Csaba, Bodnár Zénó és Gond Balázs áll rajthoz. Gombos, Tagscherer, Szabó és Kónya a csapatsprintben és 10 kilométeren, Pálfy és Bánszki az egyéni sprintben, valamint 10 kilométeren, Cseke, Bodnár és Gond pedig kizárólag egyéni sprintben indul majd.

A nők mezőnyében Szőcs Emőke, Papp Ildikó, Simon Ágnes, Fenyvesi Laura, Marosffy Orsolya és Zámbó Viktória képviseli a magyar színeket. A csapatsprintben a Szőcs, Papp, Simon, Fenyvesi összetételű együttes versenyez majd, és ők négyen egyéni sprintben, valamint öt kilométeren is elindulnak. Utóbbi két számban Marosffy és Zámbó is érdekelt lesz. Egyetlen magyar síugróként Szilágyi Ákos próbál majd szerencsét a péntek esti selejtezőben.

A világbajnokságon 57 ország több mint 700 versenyzője vesz részt, az északi síben nagyhatalomnak számító skandináv országok, valamint Oroszország, Németország és Ausztria sportolói mellett olyan nemzetek képviselői is, mint Algéria, Togo, Brazília, Venezuela és India.

Val di Fiemme 1991 és 2003 után harmadszor ad otthont az északisí-vb-nek. Az észak-olaszországi Trentino tartományban található völgyben 25 millió eurót (csaknem 7,3 milliárd forint) fektettek be a versenyhelyszínek korszerűsítésébe. A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében körülbelül 1300 önkéntes segítségét veszik igénybe, és a rendezők nagyjából 250 ezer nézőt várnak az eseményre.  • Hírek
  • Bankszámla