Magyar síző a szlalom világbajnoka az ifiknél

2013.02.28. 10:36

Kékesi Mártonnak Kanadában sikerült megvédenie a tavalyi korosztályos világbajnokságon megszerzett első helyét műlesiklásban.

Az első szlalomfutam pályája nehéz volt Mont St. Annéban, kanyargós és szűk tűzésű, jeges, durva felületen, helyenként hirtelen letörésekkel.

Kékesi 84-es rajtszámmal indult, előtte sokan kiestek a nehéz pályán, taktikája ezért nem a szokásos keményen-precízen, hanem a precízen-keményen volt. Végigment, és legkomolyabb riválisa, a quebec-i-marokkói Lamhamedi is csak 4 tized másodpercre, behozható távolságban volt előtte. A magyar sízőnek szokásosan erősebb második futamával az U-18-as győzelem elérhetőnek tűnt.

A második pálya is nehéz, kanyargós volt. Kékesi előtt indult Adam Lamhamaedi, aki a hatodik kapunál kiesett. A magyar síző volt a következő induló, és ugyan nem volt hibátlan a menete, de teljesítette a taktikát.

Nem volt könnyű győzelem, hiszen az ifjúsági-vb ideje alatt az utolsó négy napra koncentrálódott minden versenye. A fizikai és pszichikai állapota a szlalomra már nem volt ideális, de a kitűzött célok teljesültek, így a szuper-óriásműlesiklásban elért 3. és az óriás-műlesiklásban megszerzett 2. helye mellé egy első helyezéssel fejezte be a világbajnokságot az ifjúsági I. korcsoportban, az 1995-ösök között.

Kékesi tavaly márciusban az olaszországi Roccarassóban két vb-érmet szerzett: műlesiklásban aranyat, szuper-óriásműlesiklásban ezüstöt.