Rangos curlingverseny a Kamaraerdőben

2013.03.07. 19:04

Curlingvilágbajnokok és dobogós helyezettek részvételével kezdődött vegyespáros-verseny csütörtökön Budapesten, a Kamaraerdei Curling Clubban.

Az Európában is rangosnak számító versenyen tíz külföldi vegyespáros mellett a múlt évi magyar országos bajnokság 1-4. helyezettje lép jégre: a magyar bajnok Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt mellett a versenyszám vb-ezüstérmese, Szekeres Ildikó és Nagy György, továbbá a hazai bronzérmes Halász Csilla, Ézsöl Gábor, valamint a negyedik helyezett Miklai Henrietta, Bodor Gábor duó.
Magyarországon ilyen erős mezőny még nem indult curlingversenyen. A négynapos tornán két-két világbajnoki arany-, illetve ezüstérmes, és négy bronzérmes játékos is részt vesz Eb-érmes sportolók társaságában. Az ország egyetlen curlingpályáján két skót, egy-egy kanadai, osztrák, szlovák, svéd, orosz és svájci páros, valamint két dán, illetve egy-egy finn és angol versenyző küzd a helyezésekért. A döntő és a bronzmérkőzés vasárnap 16.30 órakor kezdődik a budaörsi repülőtér közelében lévő sportlétesítményben.
Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt ezzel a versennyel készül a Kanadában április közepén rendezendő vegyespáros-világbajnokságra. Céljuk a legjobb nyolc közé kerülés.