Béla
3 °C
15 °C

Elégedett a gyorskorcsolya-kapitány, de van hiányérzete

2013.03.11. 09:22

Elégedetten értékelte a magyar versenyzők szereplését Telegdi Attila, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szövetségi kapitánya, akinek ezzel együtt is van hiányérzete a Debrecenben vasárnap zárult világbajnoksággal kapcsolatban.

A magyarok közül Heidum Bernadett nyújtotta a legjobb teljesítményt, vasárnap 1000 méteren hatodik lett, összetettben pedig a 20. helyen zárt a 44 korcsolyázót felvonultató női mezőnyben. Knoch Viktor szombaton 500 méteren nyolcadik volt, az összesített eredmények alapján 22. lett a 48 fős férfi mezőnyben. A női és a férfi váltó egyaránt az elődöntőkben búcsúzott, s nyolcadikként végzett.

"Hiányérzetem elsősorban a pénteki nap miatt van, az 1500 méter senkinek sem jött össze" - mondta az MTI-nek Telegdi, utalva arra, hogy az első versenynapon korai búcsúra kényszerült mind a négy magyar egyéni induló, Knoch, Heidum, valamint Liu Shaolin Sándor és Keszler Andrea is. "Mindenképpen el kell gondolkodnunk azon, hogy mi volt az oka ennek."

A kapitány úgy fogalmazott, a szombati és a vasárnapi eredményekkel viszont elégedett, szerinte a kevesebb sikert elért versenyzők - a váltók tagjai, illetve Liu Shaolin és Keszler - is megmutatták, hogy mit tudnak.

"Az ellenfelek nagyon komoly színvonalat képviselnek, előttünk vannak, nekünk pedig fel van adva a lecke, az a dolgunk, hogy minél inkább megközelítsük őket" - tette hozzá Telegdi, aki kitért arra is, hogy a Főnix Csarnok két-háromezer fős közönsége olyan hangulatot varázsolt az arénába, amelyet a kapitány szerint nem lehet semmi máshoz hasonlítani.

"Egész évben olyan helyeken versenyzünk, ahol nincsenek, vagy kevesen, kis csoportokban vannak magyarok, ezért azt kell mondjam, a Debrecenben tapasztalt hangulat összemérhetetlen azzal, amit a külföldi viadalokon tapasztalunk" - nyilatkozta Telegdi.

A kapitány azt mondta, a rengeteg magyar szurkoló és a hazai versenyzőket kísérő ováció miatt az első versenynapon minden hazai korcsolyázó ijedtebb volt, de a második napra már sikerült mindenkinek megfelelően kezelni a több ezer fős közönség buzdítását.

"Szerintem Viktor 500 méteres szereplésében benne volt a drukkerek munkája, de ugyanez elmondható Berni 1000 méteren nyújtott teljesítményéről is" - fogalmazott Telegdi, s hozzátette, a remek közönség mellett a szervezők munkájára is nagy szükség volt, szerinte a rendezésre és a lebonyolításra nem lehetett panasz.

"Úgy gondolom, hogy a debreceni vb mindenki számára emlékezetes marad" - zárta nyilatkozatát a kapitány.