Az olimpiai kvótákért indul a szezon

2013.09.26. 10:30

A hétvégén kezdődik a rövidpályás gyorskorcsolyázók hat futamból álló világkupa-sorozata, amelynek két novemberi, európai állomásán a jövő évi szocsi téli olimpiára szóló kvóták megszerzése lesz a tét. A hazai szövetség (MOKSZ) honlapja szerint a 12 fős, hat-hat férfi és női versenyző alkotta válogatott már a múlt héten elutazott Sanghajba, az első vk-forduló helyszínére, ahol egy hétig készültek fel a hétvégi viadalra. A gárda hétfőn utazik tovább Szöulba, a jövő hét végén sorra kerülő következő vk-versenyre.

Telegdi Attila szövetségi kapitány a moksz.hu-n azt mondta, az első két vk-futam a következő kettő, európai viadal szempontjából különösen fontos lesz: "Minél jobb eredményt érünk el, annál kedvezőbb lesz a világranglistás helyezésünk és a sorsolásunk a novemberi európai futamokon. Torinóban és a Moszkva melletti Kolomnában dől majd el, hogy hány versenyzőnk indulhat az olimpián." A kapitány hozzátette, az is lényeges, hogy az ázsiai versenyeken a tengerentúli korcsolyázókkal is összemérhetik erejüket a magyarok.

Torinóban november 7. és 10., az oroszországi Kolomnában, a vk-sorozat új helyszínén november 14. és 17. között versenyeznek a rövidpályás gyorskorcsolyázók.

"Az olimpiáig hátralevő programot nagyon precízen megterveztük. Ha minden az előzetes tervek szerint halad, akkor bízhatunk versenyzőinkben. De addig még rengeteg munka vár a csapatra” - tette hozzá Telegdi Attila.