Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Rövidpályás gyorskorcsolya vk: Heidum 14., Knoch 19.

2013.11.10. 18:31

Legjobb magyarokként Heidum Bernadett a 14., Knoch Viktor pedig a 19. helyen zárta az 1000 méteres versenyt a rövidpályás gyorskorcsolyázók torinói olimpiai kvalifikációs világkupájának vasárnapi zárónapján.

A váltók között a magyar férfi staféta nyolcadik lett, a nőknek már a selejtezőből sem sikerült továbblépniük egy büntetés miatt. Szombaton a magyarok közül szintén Heidum és Knoch volt a legjobb, előbbi 7., utóbbi 9. lett 1500-on.
 

Az olimpiai kvóták megszerzése szempontjából a torinói, valamint a jövő hétvégén az oroszországi vk-n elért eredmények számítanak. Az 500 és 1000 méteren 32, 1500-on 36, a váltóknál pedig nemenként 8 kvóta talál gazdára.
Egyéniben a két vk-n elért eredmények összesítése után derül majd ki, hogy kik azok, akik beférnek a kvótás helyekre, azaz a legjobb 32-be, illetve a leghosszabb távon az első 36-ba. A korcsolyázók az országuknak szereznek indulási jogot, és ha valamelyik távon három versenyző is kvótás helyen zár a két vk összesített eredményei alapján, akkor az adott nemzet egyéniben három főt indíthat a jövő februári szocsi olimpián.
A váltóknál szintén a torinói és a kolomnai futamok eredményeit összesítik majd, nemenként az első nyolc helyen végzett ország stafétái szereznek kvótát a játékokra. A váltók 4+1 fősek, de az egyéniben és csapatban is indulási jogot szerzett nemzetek sem indíthatnak többet öt versenyzőnél, ideális esetben tehát nemenként 5, azaz összesen 10 fős lehet egy-egy szocsiba utazó rövidpályás válogatott.