Heidum ezüstérmes a téli Universieadén

2013.12.18. 19:01

Ezüstérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett 1500 méteren az olaszországi Trentóban zajló téli Universiade szerdai versenynapján.

A 2009-ben váltóban Európa-bajnok magyar korcsolyázó a döntőben három dél-koreai és két kínai riválissal küzdött az éremért, és ellenfelei hibáját kihasználva másodikként ért célba 2:30.545 perces idővel. Keszler Andrea ugyanezen a távon hetedik lett, írja az MTI.

„Három körrel a vége előtt második voltam, de két versenytárs elindult és elém került, aztán összeakadtak, így sikerült visszajönnöm a második helyre" – mondta Heidum. A versenyző hozzátette, abban bízik, hogy váltóban is sikerül jól szerepelniük.

Heidum a magyar küldöttség első érmét nyerte a mostani Universiadén.

A gyorskorcsolyázók szerdai versenyein a debreceni Nagy Konrád csaknem húszéves országos csúcsot megdöntve 14:26.43 perc alatt teljesítette a 10 000 méteres távot. A régi csúcs Dolp István nevéhez fűződik, ő 1994-ben, Budapesten futott 15:51.32 perces időt.

„Úgy 7000 méter körül jött el a holtpont, lelassultam, de miután átestem rajta, megint jól ment - nyilatkozott Nagy Konrád, aki életében először versenyzett ezen a távon, mivel az idén váltott rövidpályásról nagypályás gyorskorcsolyára. - Örülök, hogy sikerült közel másfél perccel megdönteni ezt a rekordot, büszke vagyok rá."