Alpesi sí: vége Weirather szezonjának

2014.02.26. 14:42

Nem versenyezhet a mostani világkupa-szezon hátralévő részében Tina Weirather liechtensteini alpesi síző, aki a szocsi olimpia előtti egyik edzésen sípcsont-sérülést szenvedett.

A téli játékokon előzetesen több számban is éremesélyesnek tartott 24 éves sportoló február 9-én bukott, és egyetlen számban sem állhatott rajthoz az olimpián. Weirather szerdán közölte, az újabb vizsgálatok szerint több időre van szüksége a teljes gyógyuláshoz, így a vk-sorozatból hátralévő három hétben nem tud versenyezni.

"Ahogy a csontsérüléseknél lenni szokott, egy-két hét kellett ahhoz, hogy az orvosok lássák, mennyire komoly a probléma. Sajnos nem túl jó a helyzet" - írta Facebook-oldalán a síző, hozzátéve, hogy a zúzódás mellett hajszálrepedések is vannak a sípcsontjában, műtétre ugyanakkor nincs szükség.

Weirather a mostani szezonban szuper-óriásműlesiklásban és óriás-műlesiklásban is szerzett vk-győzelmet, az összetettben második helyen áll a németek háromszoros olimpiai bajnoka, Maria Höfl-Riesch mögött.