Árpád
-2 °C
3 °C

Miklós Edit újabb csodás bravúrja: 5. a vk-n

2014.03.02. 14:09 Módosítva: 2014-03-02 14:31:41

A szocsi olimpián 7. helyen végzett Miklós Edit tovább javította saját rekordját a világkupában, Crans-Montanában ugyanis az ötödik helyen zárt a női lesiklásban.

A szombati ködös idő után vasárnap végül meg tudták tartani a futamot, melynek mezőnyében ott volt például a Szocsiban két aranyat nyerő szlovén Tina Maze és az egy-egy aranyat és ezüstöt szerző Anna Fenninger. Eredetileg a kombinációt tartották volna vasárnap, ám azt törölték, és a szombaton elmaradt lesiklást rendezték meg.

Miklós a 26-os rajtszámot kapta, saját siklása után a negyedik volt, ám a huszonkilencessel induló Andrea Fischbacher mindenkinél gyorsabb volt, így a magyar síző az ötödik helyre csúszott vissza, de ezzel is minden idők legjobb magyar helyezését érte el.

A pálya közepén egyszer hibáztam, és majdnem elestem, de ahogy mondani szoktam, az nyer, aki kevesebbet hibázik. Mindent kockára tettem, mert ez volt az utolsó verseny, ahonnan kvalifikálhattam magam a 25-ös fináléra, de az sajnos nem sikerült, mert összesítésben csak a 26. lettem

- nyilatkozta Miklós a Kossuth Rádiónak.

Az első helyezettől 82 századra maradt el, a harmadik helytől 35 századra volt. A norvég Sejerstedet, aki az olimpián befutott egy hellyel elé, most egy századdal előzte meg.

A sorrend: 1. Fischbacher, 2. Fenninger, 3. Maze, 4. Görgl, 5. Miklós.

A korábbi rekord a 12. hely volt, ez is Miklós nevéhez kötődik, azt még decemberben, Val d'Isere-ben érte el. Ötödik helyével Miklós 45 világkupa-ponthoz jutott, így nagyon közel került ahhoz, hogy két hét múlva indulhasson a világkupa-döntőn is a svájci Lenzerheidében.

A szakági vk állása 8 futam után (még 1 van hátra): 1. Maria Höfl-Riesch (német) 504 pont, 2. Fenninger 424, 3. Tina Weirather (liechtensteini) 400,...26. Miklós Edit 80

Az összetett vk állása 25 futam után (még 7 van hátra): 1. Höfl-Riesch 1108 pont, 2. Fenninger 951, 3. Weirather 943,...59. Miklós Edit 80

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?