Olivér
5 °C
8 °C

Vontasd az ellenfelet, aki aztán legyőz

2014.03.10. 15:42

Martin Fourcade és Björn Ferry a végletekig kiélezett versenyt futott a pokljukai biatlonvilágkupa tömegrajtos számában, amibe egy síbottörés is belefért. Fourcade megmutatta, hogy milyen sportszerű, saját botját kínálta fel ellenfelének.

A Szocsiban két olimpiai aranyérmet is nyerő Fourcade-ot a mezőnyben nem mindenki szereti, arrogánsnak tartják, aki nem tiszteli kellőképpen az ellenfeleit. A francia erre most alaposan rácáfolt.

A verseny első lövészete után egy 12 fős csoport haladt együtt, Fourcade ekkor nekiment Ferrynek, akinek eltört az egyik botja. A francia egy pillanatig sem gondolkodott, azonnal nyújtotta a sajátját, hogy a svéd ne maradjon le emiatt sífutásban. Ferry néhány méterig húzatta magát, aztán a pálya szélén álló segítőktől kapott egy új botot.

A futam végül úgy alakult, hogy a négy lövészet után hibátlan sorozatokkal, Ferry, Fourcade és az orosz Usztyugov haladt az élen. Az utolsó kilométerre utóbbi lemaradt, és kétesélyessé vált a küzdelem. Az emelkedőt Ferry bírta jobban, végül 4,7 másodperccel verte a franciát. Fourcade nem örült, hogy kikapott, de azt mondja, nem bánta meg, hogy segített egy kicsit ellenfelének. Elismerte, hogy a szezon végére már elfáradt, képtelen volt Ferryvel menni.

A 35 svéd, Ferry a világkupaszezon után visszavonul, utolsó idényét emlékezetessé tette a 2010-ben, üldözésesben olimpiai bajnok klasszis. Pokljukában remekül teljesített, a tömegrajtos mellett a sprintet is megnyerte, az üldözésesben második lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?