Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkapja a szocsi ezüstöt a doppingteszten fennakadt svéd hokis

2014.03.14. 20:53

Megkapja az olimpiai ezüstérmet Nicklas Bäckström, a svéd jégkorong-válogatott játékosa, akinek pozitív lett a doppingtesztje a téli játékokon.
 

   

A teszt eredményének közzétételekor Björn Folin, a Svéd Olimpiai Bizottság szóvivője azt mondta, hogy a 26 éves Bäckström szervezetében egy általa évek óta szedett, allergia elleni gyógyszer egyik összetevőjét mutatta ki a vizsgálat, írja az MTI.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság fegyelmi testülete utóbb úgy ítélte meg, semmi nem utalt arra, hogy a svéd játékosnak szándékában állt volna meg nem engedett módon fokozni a teljesítményét. Mostani döntésnél azt is figyelembe vette, hogy maga a játékos is jelezte a formanyomtatványon a teszt elvégzésekor, hogy szedi az allergia elleni gyógyszert.

"Figyelembe véve az enyhítő körülményeket, a NOB fegyelmi testülete úgy foglalt állást, hogy a sportoló jogosult megkapni az ezüstérmet és a diplomát" - olvasható a NOB közleményében.

A fegyelmi testület ugyanakkor helyén valónak minősítette a hokis játékjogának ideiglenes felfüggesztését az olimpián, mert a döntő előtt is vett be a gyógyszerből.