Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izgalmasabbá válhatnak a gyorskorcsolya-Eb-k

2014.06.12. 10:37

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) dublini kongresszusán arról döntött, hogy törli a leghosszabb távokat a gyorskorcsolya Európa-bajnokság programjából, lesz viszont tömegrajtos és üldözéses csapatverseny a 2016/17-es szezontól.

A delegáltak nagy többséggel szavazták meg a módosításokat, amelynek értelmében a női 5000 méter és a férfi 10 ezer méter lekerül a műsorról, írja az MTI.

A 2016/17-es idényben így az Eb-n a nők 500, 1000, 1500 és 3000 méteren, a férfiak pedig 500, 1000, 1500 és 5000 méteren versenyeznek majd, és mindkét nemnél lesz 16 körös tömegrajtos  illetve üldözéses csapatverseny.

Az ISU kongresszusa arról is határozott, hogy a jövőben az összetettben kiosztott medálok mellett az egyes távok dobogósai is kapnak érmeket.

A javaslatokat a gyorskorcsolyában nagyhatalomnak számító hollandok, valamint a lengyelek nyújtották be.

Az Európa-bajnokságokra éves váltásban kerül majd sor csarnokban és szabadtéri pályán.

Az ISU azt várja a módosításoktól, hogy a versenyek izgalmasabbak lesznek, így a nézettség és a médiaérdeklődés is nő majd.