Jusztin
22 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Szétrabolták a torinói bobpályát

2014.09.29. 19:10

Nagyon szomorúan nyilatkozott a Gazzetta dello Sportnak Armin Zöggeler, a kétszeres olimpiai bajnok szánkós. Azért volt szomorú az egyik legismertebb olasz téli sportoló, mivel a hétvégén ismeretlen tettesek tönkretették azt a pályát, ahol a sportoló 2006-ban olimpiai bajnok lett, a pálya tartozékául szolgáló kábeleket lopták el, a rendőrség szerint egymillió forint értékben károsították meg az államot.

A rendőrség szerint bűnszervezetben elkövetett rablás történt, és a cselekménnyel a Torino környéki cigánytelepeken élő romániai bevándorlókat vádolják. A hatóság már akcióba is lépett, tizenegy, 32 és 43 év közötti román állampolgárt tartoztatott le.

A nyomozást akadályozza az a tény is, hogy a Cesanában található pályát a helyi önkormányzat a magas működési költségek és a gyenge kihasználtság miatt bezárta, a tervek szerint a 2005–2006-os idényre újították volna fel. Az olasz sportlap szerint a 19 kanyarral ellátot szánkó- és bobpálya éves fenntartási költsége körülbelül 77,3 millió euróra rúgott.

A rablók úgy buktak le, hogy a közeli autópálya egyik pihenőjében a rendőrség két román állampolgárt igazoltatott, akik előbb gyanúsan viselkedtek, majd néhány órával később elfogták azt a furgont, amely a rézkábeleket szállította. Az anyagi kár majdnem 3000 ezer euró, de ami még ennél is nagyobb, a pálya ezzel gyakorlatilag teljesen használhatatlanná vált.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!