Erzsébet
1 °C
4 °C

A síléctaposás a biatlonkirályt is megállította

2014.12.21. 18:49

A biatlon világkupa idei utolsó futamát rendezték a szlovéniai Pokljukában, ahol a férfi tömegrajtos verseny az utolsó pillanatig nyitott volt. Az orosz Anton Sipulin nyert, de a franciák óvtak a futam után, azt állították, az agresszív biatlonista szabálytalanul előzte meg versenyzőiket.

Az utolsó lövészet után három versenyzőnek maradt komoly esélye a győzelemre. Elöl a francia Jean-Guillaume Beatrix haladt, mögötte honfitársa, Martin Fourcade és Sipulin síelt. A cél előtti utolsó emelkedőn Sipulin kilépett, és betámadta ellenfeleit. Az előzésnél azonban letaposta Beatrix léceit, aki emiatt elbukott. A mezőny egyik legjobb sífutójának és legeredményesebb versenyzőjének számító Fourcade meg azért nem tudott gyorsan reagálni, mert ki kellett kerülnie az elé vágódó csapattársát. Még megpróbált hajrázni, de Sipulin behúzta a győzelmet.

„Ez már a második olyan eset a héten, amikor Sipulin rálép más lécére. A sprintversenyben is durván támadt Martin Fourcade-ot. Úgy gondoljuk, hogy túl agresszíven viselkedik a pályán, és ezért, ki kellen zárni" – nyilatkozta a franciák vezetőedzője. Az óvásukat elutasították, így maradt az orosz az első helyen.

Sipulin nagyon jó hetet zárt, a három pokljukai futamból kettőt megnyert, a tömegrajtos mellett a sprintet is, az üldözésesben pedig második lett. Ezzel feljött az összetett világkupa második helyére Fourcade mögé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?