16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Nem lesznek téli olimpiai versenyek Észak-Koreában

2015.01.06. 14:27

A 2018-as pjongcsangi téli olimpia szervezői elvetették, hogy néhány versenyszámot a Koreai NDK-ban bonyolítsanak le. Az elutasító álláspontot Kvak Joung Dzsin, a dél-koreai olimpiai játékokat előkészítő testület alelnöke erősítette meg keddi szöuli sajtótájékoztatóján.

"Realistán közelítve a kérdéshez, belátható, hogy nehéz lenne a közös rendezés Észak-Koreával" - idézte Kvakot a Jonhap dél-koreai hírügynökség. Az alelnök kijelentése egyszersmind válasz volt honfitársának, a Pjongcsangot is magába foglaló és a KNDK-val határos Kangvon tartomány kormányzójának. Csoj Mun Szun nemrég vetette fel: ahelyett, hogy drágán megépítenének több új sportközpontot, mint amilyen például a hódeszkások viadalaihoz is kell, néhány versenyt Észak-Koreában bonyolíthatnának le. Hozzátette, egy ilyen gesztus a béke szimbóluma is lenne.

A pjongcsangi szervezőbizottság viszont eleve ellenezte bármilyen olimpiai esemény megosztását más országgal. December közepén Cso Jang Ho, a testület elnöke úgy fogalmazott: nem tervezik, hogy a Koreai Köztársaságon kívül rendezzenek versenyszámokat, noha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése után erre lehetőségük lenne. Hozzáfűzte: minden olimpiai eseményt úgy és ott tartanak meg, ahogy és ahol a NOB-bal korábban megállapodtak, azaz Pjongcsangban, Kangneungban és Jeongszeonban. Az év végén több médium is arról cikkezett: elképzelhető, hogy költségcsökkentés miatt a szánkó, a bob és a szkeleton versenyeit Japánban rendezik majd meg a dél-koreaiak. (MTI)  • Hírek
  • Hírek