Alpesisí-vb: a szövetség szerint szép eredményeket értek el a magyarok

2015.02.17. 17:31

A hazai síszövetség (MSíSZ) vezetősége szerint bár pechesek voltak, így is szép eredményeket értek el a magyar versenyzők az egyesült államokbeli Beaver Creekben múlt vasárnap zárult alpesisí-világbajnokságon, írja az MTI. 

Kaszó Klára, az MSíSZ ügyvezető elnöke a keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat nagyszerűen teljesített, csak "nüanszokon" múlt, hogy nem ért el jobb eredményeket.

"Természetesen kiemelendő Miklós Edit 13. helye lesiklásban, hiszen ez a magyar alpesisísport legjobb világbajnoki eredménye, amely külön értékes azért, mert az egyes számok első 15 helyezettje a világkupára rajtlistapontokat szerzett" - mondta Kaszó Klára, aki kiemelte még Kékesi Márton szuper-óriásműlesiklásban elért 49. helyét, illetve az óriás-műlesiklásban szerepelt Farkas Norbert síelését, és a műlesiklásban indult Samsal Dalibor teljesítményét.

    "A fiatal versenyzőink elsősorban azért kaptak lehetőséget, hogy tapasztalatot gyűjtsenek, ugyanis minden egyes nemzetközi viadalon való részvétellel csak gyarapodik a tudásuk" - jelentette ki a szövetség ügyvezető elnöke, aki "profi hozzáállásuk" miatt dicsérte a csapat tagjait.

    Kaszó Klára szerint a vb színvonala a szervezés szempontjából kiemelkedő volt, a kvalifikációs versenyeket is profi körülmények között, több ezer néző előtt bonyolították le, kitért arra is, hogy az eseményen 68 ország 500 sízője vett részt.

    Miklós Edit a lesiklóversenyre visszatekintve azt mondta, amikor leért a pályán, csalódott volt, utólag azonban már pozitívabban értékeli saját pályafutása és Magyarország legjobb világbajnoki eredményét.

    "Összességében fárasztó volt a vb, 2000 méteren volt a szállásunk, a rajt pedig 3500-on, egyszer-egyszer úgy éreztem, kevés az oxigén" - emlékezett vissza a lesiklásban olimpiai hetedik, világkupa-harmadik Miklós Edit, aki azt is elmondta, hogy legközelebb a február utolsó hétvégéjén sorra kerülő bulgáriai vk-versenyen áll majd rajthoz.

Kovács Barnabás szövetségi kapitány szerint a vb magyar szempontból "szép volt", mindenki a tudásának megfelelően, tisztességgel versenyzett.

 "Jó úton járunk és reméljük, hogy a fiatalok közül egyre többen felnőnek majd a világklasszisunk, Miklós Edit mellé" - összegzett a kapitány.