Egy magyar páros megint megverte jégen a világot

2015.04.25. 16:13

Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya 2013 után újra megnyerte a vegyes páros curling-világbajnokságot. A szocsi vb döntőjében 6-5-re győztek a svédek ellen.

A magyar páros a világbajnokság C csoportjában kezdett, a tíz csapat közül a harmadik helyen végzett hét győzelemmel és két vereséggel, jó pontszámuk miatt egyből a negyeddöntőbe kerültek. Ott Oroszországgal mérkőztek, sima, 10-4-es győzelemmel léptek tovább. A negyedik endben szereztek előnyt, három kövük is bent volt, 5-3-ra vezettek így.

Szombaton délelőtt Norvégia várt a Kiss, Palancsa párosra. A norvégok a negyedik endben még 6-5-re vezettek, innen sikerült fordítani a magyar párosnak. Az ötödik endet 2-0-ra hozták, majd a következő kettőt 1-0 nyerték, és lett az övék a meccs 9-6-ra.

„Az elején két nagy hibám volt, így ők mindkettőből pontot tudtak csinálni. Szerencsére vissza tudtuk magunkat küzdeni ebből a helyzetből. Nem hinném, hogy jobban játszottak. Az egész meccsen tökéletesen helyeztük el a köveinket, így aztán a végéig már csak őrizni kellett a hárompontos előnyt" – nyilatkozta Kiss.

A döntőben a svédek kezdtek jobban, 2-0-ra vitték el az első endet, a következő hármat azonban már Kissék nyerték, 4-2-re vezettek.

Az ötödik és hatodik endet 1-0-ra nyerte a Camilla Johansson és Per Noreen páros, 4-4 lett az állás. A hetedik end végén Kiss remek dobásával újra a magyar duó vezetett, 6-4-re. A nyolcadikban a svédeknek legalább kettővel kellett volna nyerniük, hogy a hosszabbítást elérjék, de az utolsó dobásukat elszúrták, csak egy kövük maradt közelebb a házhoz. Az endet megnyerték, de 6-5-re a Kissék győztek, és ezzel világbajnokok lettek.