Két évre eltiltották az orosz biatlonistát

2015.07.10. 15:11

Két évre eltiltotta a versenyzéstől doppingolás miatt a tavaly februári szocsi téli olimpián is részt vett Alekszandr Loginov négyszeres junior világbajnok orosz biatlonisát a nemzetközi szövetség (IBU), a két honfitársára korábban kirótt eltiltást pedig meghosszabbította.

Loginov tavaly novemberben bukott le. Az orosz sportági szövetség akkor azt közölte, hogy a sportoló szervezetében az egy évvel korábbi mintavétel elemzésekor tiltott szerre bukkantak, ezért felfüggesztették a versenyzési jogát.

Az IBU most 2016 novemberéig tiltotta el a 23 éves Loginovot, a 2013. november 26. után elért eredményeitől pedig megfosztotta. A biatlonista így elveszítette a 2013 decemberében, váltóban nyert világkupa-aranyérmet, és vélhetően törlik majd a téli olimpiai 30. helyét is, amelyet a 10 kilométeres versenyben ért el Szocsiban.

Az EPO használata miatt tavaly júliusban 2015. december 23-ig eltiltott Irina Sztarih büntetését egy évvel, míg a szintén EPO-val lebukott - tavaly februárban már visszavonult - Jekatyerina Jurjevára kiszabott szankciót 2025-ig hosszabbította meg az IBU. (MTI)