Sablikova újabb aranyérme a távonkénti gyorskorcsolya-vb-n

2016.02.12. 20:49

A papírformának megfelelően a szám kétszeres olimpiai bajnoka, egyúttal címvédő Martina Sablikova nyerte pénteken a nők 5000 méteres versenyét a gyorskorcsolyázók távonkénti világbajnokságán, írta az MTI.

Az oroszországi Kolomnában zajló eseményen csütörtökön 3000 méteren is győztes cseh versenyző közel négy, illetve öt másodperccel bizonyult gyorsabbnak az egyaránt holland Carien Kleibeukernél és Irene Schoutennél. A 28 éves Sablikova, aki 15. vb-aranyának örülhetett, 2007 óta nem kapott ki 5000 méteren olimpián vagy világbajnokságon.

A nők 1000 méteres távján a rövidpályán is remeklő holland Jorien Ter Mors győzött két amerikai riválisát, Heather Richardson-Bergsmát és a világcsúcstartó Brittany Bowe-t megelőzve 21, illetve 28 századdal. A Szocsiban kétszeres olimpiai bajnok Ter Mors pályafutása első vb-aranyát gyűjtötte be.

A férfiaknál 1500 méteren címét másodjára megvédve Gyenyisz Juszkov több mint másfél másodperces előnnyel diadalmaskodott két holland korcsolyázó, Kjeld Nuis és Thomas Krol előtt. Az üldözéses csapatversenyben pedig holland diadal született. Az ezüst és a bronz Norvégiáé és Kanadáé lett.