Sztáredzője lett Miklós Editnek

2016.04.12. 09:17 Módosítva: 2016.04.12. 09:20

Az olimpiai hetedik helyezett magyar alpesi sízőnek, Miklósi Editnek új edzője lett, a svájci Stefan Abplanalp korábban Lindsey Vonnal is dolgozott. 

Abplanalp az előző szezont a svájci női csapatnál töltötte, előtte az USA-ban és Norvégiában is sikeresen vezette női versenyzők felkészülését a gyorsasági számokban.  A 2014/2015-ös szezonban a sérüléséből visszatérő olimpiai és világbajnok Lindsey Vonnt edzette, valamint Julia Mancuso felkészülését is irányította. 

Miklós Edit korábbi edzőjétől, az osztrák Walter Hubmanntól az elmúlt szezon elején vált meg, így szinte a teljes idényben tréner nélkül versenyzett. 

„A magyar szövetség számára nyilvánvaló, hogy Miklós Editnek egy különösen tapasztalt és motivált edzőre van szüksége, aki felkészíti és sikerre segíti őt a világkupában, a februári St. Moritz-i világbajnokságon és a 2018-as téli olimpián. Stefan Abplanalp velünk együtt szeretne sítörténelmet írni, segítségével Edit elérheti álmait, számtalan dobogós helyezést és az aranyérmet is. Nyilvánvalóvá vált, hogy csak a legjobbak segítségével válhat Edit a legjobbá, így a szövetség további erőfeszítéseket tesz, hogy a felkészülés körülményeit ideális szintre emelje. Köszönjük, hogy ennek esélyét a MOB, az EMMI és szponzoraink az MVM, az Audi, a DasWeltauto segítenek megteremteni” - mondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Miklós Edit és Stefan Abplanalp néhány hét múlva kezdi meg a közös munkát, írja közleményében a szövetség.