Ismét Jansrud győzött Val d'Isere-ben

2016.12.03. 15:01

A norvég Kjetil Jansrud a pénteki szuper-óriásműlesikló-viadal után szombaton a lesiklást is megnyerte a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatában, a franciaországi Val d'Isére-ben, tudósított az MTI.

Jansrud honfitársa, a súlyos sérülés és tíz hónapos kihagyás után visszatért Aksel Lund Svindal nyitónapi második helyezése után szombaton, a szezon első lesiklóversenyén a harmadik lett. A második időt a szakági világkupa címvédője, az olasz Peter Fill síelte, aki 26 századmásodperccel szorult a győztes mögé a 3,4 kilométer hosszú pályán.

"Csodálatos kezdés, olyan, amilyet reméltem" - utalt dupla sikerére Jansrud.

Az osztrákok közül az olimpiai bajnok Matthias Mayer érte el a legjobb eredményt, de ő is csak a 17. lett, 1.45 másodperccel lemaradva Jansrud mögött.

"Ez egy szörnyű nap. Nem emlékszem, hogy az elmúlt negyven évben ilyesmi sokszor előfordult volna. Muszáj elemeznünk, mi történt pontosan" - mondta csalódottan az előző idényben a nemzetek versenyét megnyerő osztrák csapat igazgatója, Hans Pum.

Val d'Isere tíz év után adott otthont ismét lesiklóviadalnak, mert alkalmi rendezőként be kellett ugrania a nem megfelelő időjárási körülményekkel küzdő Beaver Creek helyére.

Férfi lesiklás:

1. Kjetil Jansrud (norvég) 1:59.51 perc

2. Peter Fill (olasz) 1:59.77

3. Aksel Lund Svindal (norvég) 1:59.84

Az összetett vk állása:  1. Jansrud és Marcel Hirscher (osztrák) 200-200 pont, 3. Svindal 140