Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Veszélyben Miklós Edit és Lindsey Vonn versenye

2017.01.13. 15:19

A csütörtöki után a pénteki női lesikló edzést is törölték a szervezők Altenmarkt-Zauchenseeben, így veszélybe került a szombati világkupafutam megrendezése, amelyen Miklós Edit is indulna.

   

Mindkét napon a hóesés és a köd miatt nem lehetett megtartani a tréninget, márpedig a leggyorsabb szakágban csak úgy lehet versenyt rendezni, ha előtte legalább egy gyakorlásra lehetőségük nyílik a résztvevőknek. Az újabb törlés miatt 11.15-kor tervezik megrendezni a vk-futamot, az edzésre pedig közvetlenül előtte kerülne sor a nemzetközi szövetség (FIS) legfrissebb közlése szerint.

A hivatalos tréning elmaradása nem túl jó hír a csíkszeredai születésű magyar versenyzőnek, ő ugyanis saját bevallása szerint minden egyes csúszással egyre gyorsabb szokott lenni. Tavaly a hóhiány okozott gondot ezen az ausztriai helyszínen, akkor rendhagyó módon egy rövidített pályán kétszer jöttek le a sízők, az olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit pedig 17. helyen zárt a két futam alapján.

A szombati lesiklóviadalt kiemelt érdeklődés övezi, mivel az olimpiai és világbajnok Lindsey Vonn két hónappal kéztörése után itt térne vissza. Miklós Editnek így ugyan eggyel több komoly riválisa lesz a szakág legjobbjának járó kristálygömbért, ennek ellenére igyekszik megerősíteni a helyét a pontversenyben, sőt, akár előrelépni.

A 28 éves síző 108 pontjával jelenleg ötödik lesiklásban, de a 300-zal vezető szlovén Ilka Stuhec kivételével minden riválisát megelőzheti egy sikeres szerepléssel, ugyanis a második olasz Sofia Goggiának 162 pontja van. A győzelemért 100 pont jár, de Miklós Edit eddigi legjobb teljesítménye, a harmadik hely is 60 pontot ér.

Vasárnap szuperóriás-műlesiklásból és műlesiklásból álló szuperkombinációt rendeznek Altenmarkt-Zauchenseeben. (MTI)