Ágnes
-3 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Miklós Edit térdét négy órán keresztül műtötték

2017.01.16. 10:52

Többórás műtétet hajtottak végre vasárnap éjjel Miklós Edit térdein az ausztriai Innsbruck melletti magánklinikán, miután az orvosok szalagszakadást, porcsérülést és csonttörést állapítottak meg a vasárnapi sérülése után, írta közleményében a Magyar Sí Szövetség. Miklós Edit a körülményekhez képest jól van, délután konzultál majd orvosával. Várhatóan hat hónapig tart a rehablitációja.

Megoperálták a vasárnapi hivatalos edzésen bukó Miklós Edit térdeit az Innsbruck melletti magánklinikán vasárnap éjjel. Kapitány Ildikó, a Magyar Sí Szövetség főtitkára, aki jelenleg a kórházban tartózkodik Miklós Edittel, a következőket mondta hétfő reggel:

„Editet vasárnap este 9 óra körül kezdték el operálni, és hajnali 1 órakor tolták ki a műtőből. Amikor felébresztették, félálomban először azt kérdezte a nővértől és az aneszteziológustól, hogy mikor lesz edzés. A körülményekhez képest jól van, már reggelizett, és várja orvosát, aki műtötte, hogy beszámoljon neki a részletekről” – mondta Kapitány Ildikó, főtitkár.

LAUXFOTO20170115 2283
Fotó: Manfred Laux/Lauxfoto Salzburg

 „Jól érzem magam, örülök, hogy túl vagyok a műtéten. Délután jön vissza hozzám a doktor, így akkor tudom meg, pontosan mit csináltak velem. Ami biztos, a jobb térdemben részleges keresztszalag-szakadás volt, de nem kellett pótolni, meg tudták oldani műtéttel. A térdkalácson még nem tudom, milyen beavatkozást végeztek el, de ott is roncsolódás volt. A meniscust visszavarrták szintén a jobb térdemben. A balban az elülső keresztszalag elszakadt és pótolni kellett, abban is a meniscus meg volt sérülve, plusz az oldalsó szalag. Ez 70-80 százalékos információ, melyet a gyógytornász mondott, nem a hivatalos diagnózis. Ma pihennem kell, még nem kelhetek fel, és várom a doktort, hogy tudjak beszélni vele” – mondta Miklós Edit.

 A rehabilitációs időszak várhatóan hat hónapig tart majd, így olimpiai hetedik helyezett sízőnk ősszel visszatérhet, és elindulhat a jövő évi olimpián Pjongcsangban.