Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végig fékezett, 40 mp-et kapott, megünnepelték

2017.02.17. 15:57

A St. Moritz-i sívilágbajnokságon a női óriás-műlesiklásban Céline Marti volt a leglassabb, nem is volt nagyon más célja, mint leóvatoskodni a lejtőn. Több mint negyven másodperces hátrányával is ünnepelték a Haitit képviselő síelőt.

000 LR0RVHDF

A téli olimpiákon is gyakran előfordul, hogy sínemzetnek semmiképpen sem nevezhető afrikai vagy karibi országok indítanak versenyzőt. A legtöbbjük persze nem otthon készül, hanem évek óta olyan országban él, ahol edzeni tud. A sípályákon azért így is feltűnést keltenek.

Az idei vb-n női óriás-műlesiklásban kenyai és haiti síelő is volt, előbbi Ausztriában él gyerek kora óta, utóbbi pedig Svájcban. Céline Marti 37 évesen debütált a vb-n, természetesen hobbisíző, Genfben rendőrként dolgozik. A vb előtt néhány hónappal kezdett intenzívebb edzésekbe.

A futamon sokat nem kockáztatott, a leggyengébb idő lett az övé, de 74 indulóból így is a 61. lett, mert a többi nevező vagy el sem indult, vagy kiesett verseny közben.