Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még egy magyar történelmi siker a sívébén

2017.02.18. 15:49

Először jutott magyar alpesi síző világbajnoki főfutamba, mióta rendeznek kvalifikációt is. Kékesi Márton a 22. helyen végzett a St. Moritz-i műlesikló selejtezőn. 

Vasárnap így két magyar lesz ott szlalomban a főfutamban. Kékesi mellett Samsal Dalibor lesz a másik résztvevő. Ő a legjobb 50 műlesikló versenyző között kiemeltként rögtön a fináléban indulhat. 

Kékesi Márton ezt a szenzációs eredményét legnagyobb mentorának, és egykori edzőjének, a januárban elhunyt Kovács Barnabás szövetségi kapitánynak ajánlja, áll a magyar szövetség közleményében. Kékesi volt egyébként a vb-ken az első magyar, aki lesiklásban indult.

Kékesi a 129 indulóból remek sízéssel az első futamban a 30. lett, így vele kezdődött a második futam. A Fullsport SE versenyzőjének egy okos és egyben bátor sízéssel sikerült teljesítenie a távot, végül a 22. lett. A kvalifikáció másik két magyar résztvevője, Szepesi Bertold és Maróty Mátyás kiesett.

"A világbajnokság előtt több célt tűztem ki magam elé, a legfontosabb az volt, hogy a vb szlalom fő futamára kvalifikáljam magam, ami 2 éve majdnem sikerült is, de sajnos kirepültem a pályáról és megsérületem. De idén okasabb voltam és jobban is mentem, úgyhogy nem láttam lehetetlenek a cél elérést, és nagyon meg akartam ezt csinálni. Jó érzés kipipálni egy célt, vagy talán mondhatjuk mérföldkőnek, mert még magyar nem tudott kvalifikálni szlalomban a vb-n, és ezért örülök, hogy én lehetek az első. Holnap a világ legjobbajaival versenyezek, ami nem lesz könnyű, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, de akárhogy is fog sikerülni, nem megyek haza szomorúan a világbajnokságról" - nyilatkozta a sikere után. 

„Minden apró sporttörténelmi sikernek nagyon örülünk, fiataljaink sokat fejlődtek. Kiemelkedik közülük Kékesi Márton, aki 21 évesen nagyszerűen helyt állt a világbajnokságon minden olyan számban, ahol elindult. Szorítunk, hogy mindkét versenyzőnk a vasárnapi műlesiklásban a legjobbját tudja nyújtani. A műlesiklás nagyon rizikós szám, bízunk benne, hogy mindketten a legjobbjukat nyújtják majd” – mondta Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.