Vb-aranyért ment, magát nyírta ki

2017.02.24. 13:07

Stina Nilsson a sífutó világbajnokság sprintjének legnagyobb favoritja volt, de még a döntőbe sem jutott be Lahtiban. Az elődöntőben saját butasága miatt bukott, és még az egyik ellenfelét is kiütötte.

Nilsson a szezonban négy sprintet is nyert a világkupa állomásain, a svédet mindenki esélyesnek tartotta az aranyéremre. A negyeddöntőjét meg is nyerte, simán ment a következő körbe.

Az elődöntőben is látszott rajta, hogy nagyon erős,  a célegyenesre ráfordulva jól váltott ritmust. Csak az a volt a baj, hogy a külső ívre került és mindenáron belülre akart kerülni. Valószínűleg nem lett volna rá szüksége, hogy így nyerjen egy kis távolságot, mert anélkül is bejutott volna a döntőbe.

A manőverével Natalja Matvejeva lécére lépett, Nilsson azonnal elesett, aztán az orosz sífutót is felbuktatta. Már esélyük sem volt utolérni a többieket. Nilssont aztán ki is zárták a versenyből.

Vb-aranyért ment, magát nyírta ki

„Csalódott vagyok. Kezet akartam vele fogni, de ő nem fogadta. Meg akartam kérdezni, miért tette. Ki vagyok akadva. Elvesztettem egy érmet" – nyilatkozta Matvejeva.

Nilsson azt mondta, túlizgulta a futamot, nem látta, hol jön az orosz.

A nőknél végül a norvég Maria Kaspersen Falla nyert. A férfiaknál az olasz Federico Pellegrino lett a világbajnok.