Ödön
1 °C
11 °C

Vb-aranyért ment, magát nyírta ki

2017.02.24. 13:07

Stina Nilsson a sífutó világbajnokság sprintjének legnagyobb favoritja volt, de még a döntőbe sem jutott be Lahtiban. Az elődöntőben saját butasága miatt bukott, és még az egyik ellenfelét is kiütötte.

Nilsson a szezonban négy sprintet is nyert a világkupa állomásain, a svédet mindenki esélyesnek tartotta az aranyéremre. A negyeddöntőjét meg is nyerte, simán ment a következő körbe.

Az elődöntőben is látszott rajta, hogy nagyon erős,  a célegyenesre ráfordulva jól váltott ritmust. Csak az a volt a baj, hogy a külső ívre került és mindenáron belülre akart kerülni. Valószínűleg nem lett volna rá szüksége, hogy így nyerjen egy kis távolságot, mert anélkül is bejutott volna a döntőbe.

A manőverével Natalja Matvejeva lécére lépett, Nilsson azonnal elesett, aztán az orosz sífutót is felbuktatta. Már esélyük sem volt utolérni a többieket. Nilssont aztán ki is zárták a versenyből.

„Csalódott vagyok. Kezet akartam vele fogni, de ő nem fogadta. Meg akartam kérdezni, miért tette. Ki vagyok akadva. Elvesztettem egy érmet" – nyilatkozta Matvejeva.

Nilsson azt mondta, túlizgulta a futamot, nem látta, hol jön az orosz.

A nőknél végül a norvég Maria Kaspersen Falla nyert. A férfiaknál az olasz Federico Pellegrino lett a világbajnok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?